A A A K K K
для людей із порушенням зору
Старосільська громада
Рівненська область, Сарненський район

Інформація щодо COVID-19 та необхідності вакцинації.

Дата: 10.08.2021 13:36
Кількість переглядів: 1757

Новий коронавірус 2019 року (SARS-CoV-2) спричиняє розвиток респіраторних захворювань (зокрема гострої респіраторної хвороби COVID-19) і може передаватися від людини до людини. Вірус міститься у крапельках, які людина виділяє під час кашлю чи чхання. Збереження відстані — це гарантія безпеки. Це фактор переривання поширення збудника, а відтак, і хвороби на COVID-19.

      Якщо людина торкається забруднених поверхонь, а потім — очей, рота чи носа, вірус може передаватися і через руки. Ось чому важливо регулярно й ретельно їх мити з милом або, якщо такої змоги немає, використовувати антисептики для рук з вмістом спирту не менше 70%, а також часто й якомога довше провітрювати приміщення

          Про захворювання

     COVID-19 — гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Основною групою ризику тяжкого перебігу хвороби чи смерті є літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м та обов”язково отримайте щеплення!

           Симптоми захворювання

       Симптоми захворювання на COVID-19 можуть бути індивідуальними і мати різний ступінь тяжкості. Найпоширенішими симптомами є:

  • Гарячка

  • Сухий кашель

  • Втома

  • Біль у м’язах і суглобах

  • Біль у горлі

  • Діарея

  • Кон’юктивіт

  • Головний біль

  • Втрата нюху та смаку

  • Висипання на шкірі

Якщо ви маєте такі симптоми, будьте на зв’язку зі своїм сімейним лікарем та лікуйтеся вдома, дотримуючись його вказівок.

   Проте, якщо у вас ускладнене дихання або задишка, біль або стискання в грудях, розлад мовлення або втрата рухливості — негайно зверніться по медичну допомогу.

У середньому симптоми виникають протягом 5–6 днів після зараження, однак цей період може тривати до 14 днів

 

      Симптоми штаму коронавірусу Дельта відрізняються від попередніх – кашель і втрата нюху чи смаку зустрічаються рідше, ніж у первісного штаму коронавірусу.  Захворювання коронавірусом штаму Дельта супроводжується лихоманкою, головним болем, а також болем у горлі та нежитю. Також можуть бути тяжчі симптоми – порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми і утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени.
     
Необхідно пам”ятати, що імовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища у невакцинованих, а повністю вакциновані люди переносять хворобу безсимптомно або ж у значно легшій формі.

        Отримати щеплення від  COVID-19 та консультацію  можна щоденно в пункті щеплень Старосільській амбулаторії ЗПСМ с. Старе Село або в Рокитнівській амбулаторії ЗПСМ за адресою смт. Рокитне, вул. Партизанська, 2, кабінет №6. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь